Pelletketels


Pelletketel Waltis Pellson X3s

Pelletketel Waltis Pellson X3s

Pelletketel Waltis X3s echt vol automatisch
Vermogen 8 tot 29 kW
Zelfreinigende brander
Zelfreinigende wisselaar
Automatische asverwijdering
Pelletbunker 180 kg
Rad/tandwiel pellettoevoer voor betere efficiëntie
Speciale ontsteker voor snelle ontbranding/start
Toevoer vanuit externe pelletbunker mogelijk

Consumentenprijs incl. btw: € 7445,-


Pelletketel Pellson X3s

De Pellson familie
Het woord Pellson bestaat uit de woorden pellets en zon. De zon geeft energie aan de bomen, de pellets die van bomen zijn gemaakt geven warmte aan uw huis. Dit is de reden dat we onze volautomatische pelletketels Pellson hebben genoemd.

Wij maken uw leven comfortabel
Elk product is maatwerk voor mensen. Al onze innovaties zijn tot stand gekomen vanuit het idee uw leven comfortabeler en aangenamer en te maken. Daarnaast zijn wij zeer trots dat de voordelen van onze volautomatische boilers kunnen bijdragen aan een duurzaam millieu.

Ontwikkeling en fabrikage in Slovenie
Al onze producten worden voor 100% ontwikkeld en geproduceerd in Slovenie.

Efficiency
Onze producten zijn getest door het internationale testinstituut KIWA.
Hieruit blijkt dat onze producten gewaardeerd zijn met het energielabel A++ .
De Waltis producten zijn een van de weinige producten op de markt die deze hoge efficiëntie bereiken.

Meer dan 1500 woningen verwarmd
De eerste Pellson pelletketel werd geinstalleerd in 2009. Op dit moment gebruiken meer dan 1500 woningen de betrouwbaarheid van een Pellson pelletketel, houtvergasser of houtsnipperketel.
Omdat wij als fabrikant rechtstreeks aan de consument leveren is kwaliteit, service en betrouwbaarheid belangrijk. We hebben hiervoor een betrouwbare volautomatische pelletketel ontwikkeld.

Het resultaat van onze kennis en ontwikkeling komt in uitdrukking in de Pellson X3S

Comfort en betrouwbaarheid
Alle processen die plaatsvinden in de pelletketel zijn volledig geautomatiseerd zoals: ontsteking van de pellets, reiniging van de warmtewisselaar en brander, het verwijderen van asresidue uit de verbrandingskamer en de aanpassingen in het afgegeven vermogen volgens uw behoefte. Deze mogelijkheden zijn ontworpen zodat de
pelletketel u zo min mogelijk tijd kost om te onderhouden en u het comfort geeft dat u wenst op het gebied van centrale verwarming. Het enige onderhoud wat er overblijft is tweemaal per maand de aslade legen.

Geintegreerde pelletvoorraad
Met de inhoud van de pellet voorraadbunker is het mogelijk een week lang te stoken.

Flexibiliteit
Alle Pellson boilers worden aangestuurd door een managementsysteem ontwikkeld door Waltis. De filosofie voor het ontwikkelen van een eigen managementsysteem is onstaan om de pelletboiler flexibel en op de juiste manier te kunnen aansturen,
geautomatische werking en eenvoudige te bedienen. De aansturing van de pelletboiler wordt automatisch geregeld en aangepast aan de verwarmingseisen van het gebouw

Veiligheid
Een speciale veiligheidsklep zorgt ervoor dat de brandstof en brandkamer continue afgesloten zijn. Tevens zorgt dit doseersysteem voor een nauwkeurige toevoer van de
pelletkorrels.

Automatische ontsteking van de pellets
De basis voor de automatische werking van de ketel is automatische ontsteking van pellets. De Pellson X3S is uitgerust met een gloeipen die ervoor zorgt dat de pellets automatisch worden ontstoken. De pelletketel is zo gebouwd dat het onstekingsproces efficient wordt uitgevoerd.

5 millimeter dik plaatstaal
Alle Pellson-producten zijn gemaakt van 5 mm dik plaatstaal, dit garandeert ondermeer een lange levensduur van de ketel.


De verbrandingskamer
Een speciale vijzel trekt de as uit de brandkamer in de ascontainer, waardoor het reinigen van de brandkamer in het stookseizoen niet nodig is. Het is raadzaam om de
brandkamer minstens één keer per jaar schoon te maken.

Constante energie-efficiëntie
Het gehele systeem is gemaakt van roestvrij staal, hierdoor heeft het apparaat een langere levensduur en dus lagere onderhoudskosten. Het systeem reinigt zelf dagelijks de warmtewisselaar, dit garandeerd een hoge efficiëntie van de ketel gedurende het stookseizoen.

Verwijderen as uit de warmtewisselaarruimte
De as die onstaat door de automatische reiniging van de warmtewisselaar moet
ongeveer eens per maand of per 500-1000 kilogram verbrande pellets worden verwijderd.

Aanvoer pellets vanuit externe opslag
Voor gebouwen met extra ruimte in de buurt van de stookruimte is het mogelijk pellets te voeden uit een externe opslag. Het systeem is uiterst flexibel en maakt het mogelijk om de pelletvoorraad te verdelen over verschillende ruimten. Dit sysyteem bevat bediening, sensoren en alles wat nodig is voor een autonome werking van het systeem. Het systeem kan ontworpen worden voor elke unieke situatie, afhankelijk van de beschikbare ruimte.

De pelletketel bevat een anti-condensatiesysteem die zorg draagt voor de temperatuur van het retourwater naar de pelletketel. Dit systeem voorkomt condensatie in de ketel en garandeert een lange levensduur.


Contact
Dealer: GNC Green Nordic Comfort, Werkendam (NL)