Hoe werkt een warmtepompboiler

De warmtepompboiler gebruikt de energie (warmte) uit de lucht om het water voor de kraan, douche en bad te verwarmen. Op deze manier wordt energie bespaard en is het een van de producten die het mogelijk maakt om van het gebruik van aardgas los te komen.

Een ventilator op de tank zorgt voor een luchtstroming door een verdamper. Het koelmiddel (of eigenlijk verwarmingsmiddel) in de verdamper wordt door de lucht opgewarmd. Het koelmiddel heeft een laag kookpunt en wordt hierdoor gasvormig. Een compressor 'drukt' het gas in elkaar waardoor de temperatuur van het gas verder wordt verhoogt.

De pomp zorgt voor circulatie van het hete gas door een buis. De buis is gewikkeld rondom het vat waarin het tapwater zit. Hierdoor wordt het water verwarmd en het gas weer afgekoeld tot het weer zijn vloeibare toestand heeft aangenomen. Vervolgens wordt de vloeistof teruggepompt in de verdamper waar het proces zich weer opnieuw herhaalt.

← Producten

 

Efficiënt

Een warmtepompboiler werkt zeer efficiënt. Voor het verwarmen van tapwater heeft het apparaat de helft minder vermogen per uur nodig in vergelijking met een stofzuiger. Dit komt doordat de boiler minder vermogen gebruikt om dezelfde hoeveelheid liter warm water per dag te verzorgen. Deze is dus veel efficiënter dan een gewone elektrische boiler. We hebben zelfs modellen waardoor u elke dag naast uw warmwaterverbruik uw bad kunt vullen.

 

De warmtepompboiler aansluiten op uw cv

De warmtepompboiler kan simpel geïnstalleerd worden op het bestaande leidingwerk. Dit kan zijn op zolder, bijkeuken, garage of keuken. Omdat we ook compacte formaten leveren, kunnen we zelfs installeren in een keukenkast.

De warmtepompboiler vindt vochtige lucht nog prettiger. Wilt u ruimtes zoals douche, kelder of garage ontvochtigen, dan weet de warmtepompboiler daar wel raad mee!

De warmtepompboiler heeft geen aparte luchtaansluiting nodig. De lucht uit de ruimte waar de warmtepomp geplaatst is, kan hij gebruiken. Een aansluiting op het ventilatiekanaal of luchttoevoer buiten de woning is ook mogelijk. Het is mogelijk de koude afvoerlucht te gebruiken om te koelen.

 

Zonnepanelen en externe verwarmingsbronnen

De warmtepompboiler van GNC kan de elektriciteit gebruiken van uw zonnepanelen. Zo kunt u dus overdag rechtstreeks de elektriciteit gebruiken die uw zonnepanelen opwekken. Ook is het mogelijk op de wisselaars een externe verwarmingsbron aan te sluiten zoals bijvoorbeeld zonnecollectoren, pelletketel/kachel e.d.

 

Kan ik andere apparaten aansluiten?

Onze warmtepompboilers kunnen uitgevoerd worden met een of twee wisselaars. Deze wisselaars zitten in de boiler waar het warme tapwater wordt bewaard. Sluit u hierop bijvoorbeeld uw pelletkachel aan, dan kan het warme cv water, verwarmt door de pelletkachel, het tapwater verwarmen. Als de pelletkachel uit is zorgt de warmtepompboiler zelf voor warmtapwater.

 

Watertemperatuur

De warmtepompboiler kan warm water maken tussen 16 en 55 graden. De gewenste temperatuur kunt u zelf instellen. Als u de watertemperatuur laag instelt, is het water eerder op temperatuur en bespaart u elektriciteit. Voor het douchen wordt over het algemeen water gebruikt met een temperatuur tussen 37 graden en 40 graden. het anti-legionella programma zorgt er zelf voor dat eenmaal per twee weken de watertemperatuur verhoogt wordt naar 65 graden.

 

Vakantiemodus

Als u langere tijd geen gebruik maakt van warm water, door bijvoorbeeld vakantie, kunt u het vakantieprogramma instellen. De warmtpompboiler verwarmt dan in de ingestelde periode het water niet. Na de vakantieperiode begint de warmtepompboiler weer met het verwarmen van het water.

 

Bediening

De warmtepompboiler wordt geleverd met een roll en scroll functie. Zo kunt u eenvoudig door het menu scrollen en instellingen wijzigen naar behoefte.

 

Subsidies *

De overheid bevorderd verduurzaming. Daarom ontvangt u op onze producten subsidie. Dit verschilt per product en kan op warmtpompboilers oplopen tot wel € 1250,- De subsidie vraagt u zelf aan. U gaat naar de website van Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde

Particuliere en zakelijke gebruikers kunnen via ISDE (Investering Subsidie Duurzame Energie) regeling subsidie aanvragen voor diverse producten waaronder warmtepomp, warmtepompboiler, pelletkachel, pelletkachel cv, pelletketel, zonnepanelen, zonneboiler en zonnecollectoren.

Hiervoor heeft u nodig:

- Een factuur van de warmtepompboiler waarop vermeld staat dat deze geïnstalleerd is door een erkend installateur.
- De warmtepomp of boiler staat op de apparatenlijst Warmtepompen van het RVO.
- Uw DigiD of EHerkenning

RVO informatie vindt u hier:
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde

Particuliere gebruikers kopen en installeren eerst het apparaat daarna kan er subsidie aangevraagd worden. Zakelijke gebruikers moeten eerst een offerte van de leverancier up-loaden en vervolgens wachten op akkoord van het RVO. Daarna kan het apparaat aangeschaft en geïnstalleerd worden.

*Let op! de voorwaarden voor subsidies kunnen plotseling wijzigen. Hoewel wij met zorg de informatie samenstellen is het noodzakelijk dat u zelf grondig de mogelijkheden en voorwaarden onderzoekt. Wij zijn niet aansprakelijk voor het niet of minder uitkeren van een beoogde subsidie.

 

Waarom deze warmtepompboiler

De GNC warmtepompboiler wordt al meer dan dertig jaar geproduceerd en gebruikt in Scandinavië waar de temperatuuromstandigheden extremer zijn dan in Nederland. Doordat er gebruik wordt gemaakt van jarenlange ervaring, innovatie en de beste onderdelen kunnen wij u een hoge efficiëntie en zorgeloos gebruik van de GNC warmtepompboiler garanderen.

 


Advies nodig? Neem gerust contact op

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van een warmtepompboiler voor verwarming of vloerverwarming te ontvangen? Of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact op. Wij adviseren u graag vrijblijvend over onze producten. U kunt ons telefonisch bereiken via 06 29 433 305, per e-mail en door middel van het online contactformulier.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »